Fonalféreg kukorica

Orsóférgesség - csak egyszerűen

A gyökérgubacs fonálféreg hívatlan vendégként a növények gyökerébe költözik. Csak annyit veszünk észre, hogy növényeink nem fejlődnek megfelelő ütemben, majd elpusztulnak.

  • AgrárUnió - Ébrednek a talajlakó kártevők
  • Fonálféreg a sárgarépában? - Agrofórum Online

Hogyan előzzük meg a kártevő fonalféreg kukorica Gyökérgubacs fonálférgek A gyökérgubacs fonálférgekkel Meloidogyne spp. A szabad szemmel nem érzékelhető áttetsző fonálférgek a talajból fertőzik a gyökereket, szívogatják azokat.

féregkezelési receptek gombák és paraziták kezelése a testben

Hosszú ideig intenzíven és azonos növények termesztésével hasznosított talajokban szokott a kártevő felszaporodni. Védekezés A fertőzött növényt észlelés után azonnal és teljes gyökérzettel ki kell emelni, és földjével együtt eltávolítani a szemétbe, komposztban felhasználni tilos.

fonalféreg kukorica paraziták elleni kezelés

Ha egy terület elfertőződött, egy évig rozs vagy kukorica nevelése ajánlott, ezeket a növényeket nem fertőzik a gyökérgubacs fonálférgek. Fellépését a növények váltott termesztésével, заработок в сети время деньги rotációval is lehet csökkenteni.

fonalféreg kukorica kerekféreg kezelés felnőtteknél

Így költözik be a dinnye gyökerébe: Érdemes a vásárolt zöldség- vagy virágpalánták gyökerét megvizsgálni beültetés előtt. Szabadföldi kémiai talajfertőtlenítésre fereghajto beadasa dazomet hatóanyagú Basamid G engedélyezett: a talajfertőtlenítő szert a teljes gyökérzóna mélységébe kell beforgatni egyenletesen az ajánlott töménységben és előírás szerint.

Némethy Zsuzsanna.

fonalféreg kukorica féreg infuzio parazitakbol