Giardia/Cryptosporidium antigén kimutatása székletből

Giardia Giardiasis. Tartalomjegyzék

Egylépcsős, gyors teszt a Giardia Lamblia antigén székletből történő meghatározására.

Giardia Giardiasis

Termékkód: LGLA A Giardia Lamblia fertőzések a téli hónapok alatt gyakran előfordulnak. A vírusos eredetű gyomor- és bélhurut halálos kimenetelű lehet a veszélyeztetettek körében, mint pl.

Giardia-fertőzés (giardiasis)

Jellemző tünetei a hányás, naponta 3 — 8 alkalommal jelentkező hasmenés, magas láz és gyomorpanaszok. Az ürülékből származó Giardia Lamblia szájon keresztül jut be nagy mennyiségben a szervezetbe, ahol a bélben telepszik meg.

Ezért a kórházi eredetű Giardia Lamblia fertőzéseket igen komolyan kell Giardia Giardiasis, különösen Giardia Giardiasis csecsemőosztályokon és gyermekklinikákon, mivel nehéz azokat kontrollálni.

Giardia Giardiasis termékek férgektől felnőtteknek tablettákká

A Giardia Lamblia felismerése és további fertőzések elkerülése érdekében a korai és megbízható kimutatás igen fontos. A teszt az immunkromatográfia elvén alapszik.

Orv Hetil. The oocysts and cysts of these parasites excreted in faeces are capable of infecting other hosts and those are environmentally stable. AIM: The aims of the study were to evaluate the prevalence and genotypes of Cryptosporidium and Giardia species from different water sources as well as to Giardia Giardiasis and characterize the oo cyst contamination sources in watersheds. In addition, an epidemiological study was performed in three selected settlements.

Az eszközönz egy mélyedés található, amely a reagens mozgató anyagot tartalmazza. A teszt során a Giardia Lamblia antigén kölcsönhatásba lép a membránban található arany antitestekkel.

[Cryptosporidium and Giardia as water contaminant pathogens in Hungary].

Amennyiben a beteg székletében Giardia Lamblia található, az feloldódik a mintavételi tartályban lévő folyadékban, majd a kromatográfiai elven egymással kölcsönhatásba lépő antigén-antitest vegyület látható vonalat képez a tesztzónában T. Így, egy vonal megjelenése a T zónában pozitív eredményt jelez a Giardia Lamblia kimutatásában.

Ellenkező esetben ez a vonal nem jelenik meg.

Horváth Balázs, általános orvos Az egysejtű élősködővel fertőzöttek fele tünetmentes, gyermekek esetében azonban szinte mindig tapasztalhatóak a tünetek. Kórokozója a Giardia lamblia. A fertőzés szájon keresztül történik, olyan étellel vagy vízzel, mely a kórokozó ún. A lenyelt ciszták a patkóbélben alakulnak át kifejlett egyedekké trophozoita.

Amennyiben nem látható vonal a tesztcsík T zónájában, az eredmény negatív. Ugyanakkor, minden tesztelés során a kontroll zónában C színes vonal jelenik meg.

 • Hogyan lehet kihozni a láncokat
 • [Cryptosporidium and Giardia as water contaminant pathogens in Hungary].
 • Giardia/Cryptosporidium antigén kimutatása székletből
 • Mennyi C-vitamint szedjünk?
 • Parazita diagnosztika es kezeles
 • A kerekes férgek pinworms ek
 • Különösképp a kölyköket és a legyengült immunrendszerű kutyákat érintheti a probléma.
 • Открывшаяся грандиозная, но совершенно непонятная панорама заставила его оцепенеть в удивлении и растерянности.

A kontroll vonal az eljáráshoz szükséges, azt jelzi, hogy elegendő volt-e a minta, és a membrán beszívta-e azt, az ellenanyag működésbe lépett-e. Fagyasztani nem szabad. A terméket a csomagoláson feltűntetett lejárati ideig, felbontás nélkül állandó hőmérsékleten Giardia Giardiasis tartani.

Giardia Giardiasis

Használat előtt figyelmesen olvassa a használati útmutatót. A teszt kizárólag In Giardia Giardiasis diagnosztikai célra készült. A tesztet soha ne fagyassza Giardia Giardiasis.

Pásztázó sugaras elektronmikroszkóppal diagnosztizált Giardia lamblia fertözés.

Amennyiben hűtőszekrényben tárolja, használat előtt várjon, amíg felmelegszik szobahőmérsékletűre. A tesztet a lejárati időn túl nem szabad felhasználni.

Giardia Giardiasis artparasites barátság

Gondosan vigyázzon a minta mennyiségére. Csak csepp mintát szabad használni.

Leírása és fejlődése

Kibontás után a tesztkészüléket azonnal fel kell használni. Ha a csomagolás sérült vagy szakadt, a tesztet nem szabad felhasználni. A teszt elvégzése alatt kerülni kell kozmetikumok használatát, nem szabad Giardia Giardiasis, inni és dohányozni. Vigyázzon, hogy a mintát ne ejtse le. A teszt elvégzése alatt ne legyen gőz a környezetünkben.

Giardiasis tünetei és kezelése

Tudni kell, hogy a legmegbízhatóbb eredmény attól függ, hogy maradéktalanul betartottuk-e az utasításokat. A teszt eljárás megkezdését követően minden lépést el kell végezni megszakítás nélkül. Tépje fel a tesztkészülék alumínium csomagolását a rajz szerint. Végezze el a mintavételt. Rázza fel alaposan a mintavételi tartályt.

Giardiasis (giardiázis): kutyára, emberre egyaránt fertőző betegség

Győződjön meg róla, hogy a mintavételi tartály függőleges helyzetben van és a kupak jól záródik. Óvatosan törje le a műanyag kupak végét. Helyezzen cseppet a mintafolyadékból a tesztkészülék mélyedésbe, a képen látható módon.

Giardiasis

Helyezze vissza a tesztpálcikát a tartályba és zárja jól le. A teszt elvégzéséhez a mintának szobahőmérsékletre kell felmelegednie.

A giardiasis előfordulása

A tesztet meg kell ismételni. A Laboquick Giardia Lamblia Ag teszt önmagában nem használható diagnózis felállítására. Ez a teszt kizárólag a Giardia Lamblia antigén mintában való jelenlétének kimutatására szolgál.

Az eredményt további kiegészítő vizsgálatokkal együtt szakembernek kell alátámasztania. Amennyiben a panaszok, negatív teszteredmény mellett továbbra is fennállnak, egyéb vizsgálatokat kell végezni más klinikai módszerekkel.

 • Módja annak, hogy megszabaduljunk az élő parazitáktól
 • Trichinosis első tünetei
 • Giardia-fertőzés (giardiasis)
 • Kerekférgek fertőzöttként
 • Orsóféreg
 • Hal galandféreg fertőzés
 • Giardiasis giardiázis : kutyára, emberre egyaránt fertőző betegség

A negatív teszteredmény nem zárja ki a Giardia Lamblia fertőzés kockázatát. A teszt a legmegbízhatóbb eredményt szobahőmérsékleten nyújtja. A legmegbízhatóbb eredmény attól függ, hogy maradéktalanul betartotta-e az utasításokat.

Giardia Giardiasis hívjon tudósot

Ellenkező esetben a tesztelés hibás eredményhez vezethet. Amennyiben cseppnél több mintát helyez a mélyedésbe, a készülék hibás eredményt mutathat.