Cambridge University Press - Agriculture Collection

Helminthology folyóirat. Helmintológia – Állatorvostudományi Egyetem

Született: Szomolány, Pozsony vármegye Meghalt: Budapest Temetés: Pálffy József uradalmi állatorvosa, Spacek Mária. Iskola A nagyszombati érseki főgimnáziumban éretts.

helminthology folyóirat

Az MTA tagja l. Életút Az Állatorvosi Főiskola ösztöndíjas gyakornoka —az I. A bécsi Állatorvosi Főiskola Kórbonctani Tanszéke tanársegéde Az American—Hungarian Foundation cseretanáraként a madisoni állami mezőgazdasági főiskolán tanított és kutatott —majd hazatérése után a Corn Borer Investigation magyarországi budapesti laboratóriumának vezetője — Az Állatorvosi Főiskolán a parazitológia c.

Az Állatorvos-tudományi Főiskola, ill.

Dr. Pintér Miklós: Orvosi helminthológia

Tudományos helminthology folyóirat kezdetén faunisztikai és rendszertani kérdésekkel foglalkozott, értékesek a magyarországi kullancsfaunára vonatkozó nevezéktani és rendszertani írásai, ill. Később érdeklődése a magyarországi élősködő fauna biológiájának rendszertani kérdései felé fordult; alapvetően új eredményeket ért helminthology folyóirat a hazai haszonállatok élősködőinek rendszertani, biológiai, patológiai és terápiai kutatása és az ellenük való védekezés irányelveinek kidolgozása terén.

Legjelentősebb eredményeit azonban a parazitológia területén érte el, amelynek nemzetközileg is elismert szaktekintélyévé vált.

a test antihelmintikus tisztítása

Részben munkatársaival együtt fényt derített a házinyúlban, a juhban és többféle baromfiban élősködő coccidiumfaj, a Prosthoginimus cuneatus, a Saciola hepatica és több fonálféregfaj biológiájára.

Vizsgálataival lerakta a gazdaállat—élősködő egységes rendszerszemlélet, valamint a parazitózisok, ill. Nagy fontosságúak — a részben munkatársaival folytatott — proplazmózis- paramphistonum- és fasciosis-kutatásai is. Budapesten Országút, II. Sírját — csiszolatlan mészkő síremlék — a Helminthology folyóirat Emlékhely és Kegyeleti Bizottság védetté nyilvánította ben. Születésének Gödöllőn, halálának Munkásságát Kassai Tibor — dolgozta fel Kotlán Sándor élete és munkássága, Levelezését, kéziratai egy részét az Helminthology folyóirat Könyvtár és Levéltár őrzi a Nyitott Levéltárak — Kutatók Éjszakája programon belül kiállítást rendeztek hagyatékából, ben.

Secondary Menu

Gyűjteményét és különlenyomatait a Magyar Természettudományi Múzeum Parazitológia Gyűjteményének ajándékozta ban megsemmisült.

A washingtoni Helmintológiai Társasága lengyel Parazitológiai Társasága szovjet Helmintológiai Társaság t. Elismerés Az Állatorvos-tudományi Főiskola t.

Kossuth-díjHutÿra Ferenc-emlékérem Helminthology folyóirat Az Állatorvosi Lapok —ill. Az Acta Veterinaria főszerkesztője helminthology folyóirat A Közlemények az összehasonlító élet- és kórtan köréből szerkesztője — Főbb művei F. Schwanner Jenővel.

Helminthology folyóirat Hogyan lehet fogyni tablettákkal férgekkel

Állatorvosi Lapok, Adatok a hazai kullancsfauna ismeretéhez. Állattani Helminthology folyóirat, Adatok a lovakban élősködő Strongylidák ismeretéhez.

Állatorvosi Lapok, Adatok a budapesti Állatkert élősködő faunájának ismeretéhez. Madarakban előforduló élősködők.

A jávai kígyó élősködői. A Természet, Új-guineai madár-cestodák.

Secondary Menu

Állattani Közlemények, Fonálférgek okozta szemgyulladások. Állatorvosi Lapok, Ritka fonálféreg okozta megbetegedés óriáskígyóban. Raisits Emillel. A Természet, A fonálférgek fejlődésére vonatkozó újabb felfedezések kórtani jelentőségéről.

Állatorvosi Lapok, Hazai és külföldi kullancsokról.

Lista exportálása irodalomjegyzékként

A Természet, A trichinosis legújabb esete hazánkban. Állatorvosi Lapok, A baromfiak köszvénye. Chandler, W. Journal of American Veterinary Medical Association, Hyostrongylus rubidus — Hassal és Stiles — mint a sertések gócos gyomorgyulladásának előidézője.

Dr. Pintér Miklós: Orvosi helminthológia

Hirt Gézával. Közlemények az összehasonlító élet- és kórtan köréből, A baromfiak mételyek okozta petevezeték-gyulladása.

Helminthology folyóirat. Szőke Gergely László. Iskola A nagyszombati érseki főgimnáziumban éretts.

Állatorvosi Lapok, A trichinózis. Szilády Zoltánnal. Természettudományi Közlöny, Kísérletes vizsgálatok a csigák — Limnaea-fajok — irtására vonatkozólag. Közlemények az összehasonlító élet- és kórtan köréből, Az ember szőrtüszőatkája.

Természettudományi Közlöny, A pulykák entero-hepatitis infectiosájáról — blackhead.

hüvelyi helminthiasis lehetséges a férgek eltávolítása tabletták nélkül

Állatorvosi Lapok, Felnőttkori aszcariasis gyógyszerei juhok coccidiosisának okozói egy új faj kapcsán.

Mócsy Jánossal és Vajda Tódorral. Állatorvosi Lapok, Az óvantag irtása.

Helmintológia

Győrffy Istvánnal. Természettudományi Közlöny, A szárnyas baromfi fertőző és parasitás betegségei. Manninger Rezsővel. Állatorvosi Kézikönyvtár.