Vélemények

Kártevők tesztelése

Tartalom

  Az eredmény kínos a Microsoft számára, a legális Windowsokra ingyen letölthető Security Essentials egyedüliként nem felelt meg a minősítési követelményeknek és nem kapott "pecsétet".

  kártevők tesztelése szarvasmarha szalagos féreg

  Az otthoni használatra és legfeljebb tíz irodai PC-re ingyenes Microsoft Security Essentials elvesztette az AV-TEST Institute minősítő pecsétjétmivel a 0-day malware-eknek csak 64 százalékát ismerte fel az októberi teszt során, amelyet Windows 7 operációs rendszeren végeztek. Az összehasonlításban szereplő összes más víruskereső átment a teszten.

  feher fereg a szekletben

  A megvizsgált biztonsági szoftverek a tesztben szereplő 0-day malware-nek átlagosan 89 százalékát ismerték fel, a Microsoft szoftvere ezzel szemben csak 64 százalékot. Az utóbbi hónap során felfedezett kártevők azonosításában is átlag alatt szerepelt a Security Essentials, a 90 százalékos felderítési aránya messze elmarad a mezőny átlagától, ami 97 százalék volt. Az egyéb vizsgált szempontokban a mezőny átlagának közelében teljesített a szoftver.

  trichinosis szelekciós törvény germitox rendelés

  A helyreállítás kategóriában is csak 3,5 pontot kapott a Microsoft terméke, igaz, itt voltak nála rosszabbak is. A kezelhetőség terén az MSE viszont kifejezetten jól teljesített, 6 pontból 5,5-öt szerzett, ami a Fortinet FortiClient Lite-tal együtt a legmagasabb érték a mezőnyben.

  kártevők tesztelése

  Jelentkezik az ingyenes HWSW free! A ben megjelent Security Essentials korábban egyszer kártevők tesztelése elvesztette az AV-TEST Institute minősítő pecsétjét, szeptemberében szintén a 0-day kártevők elleni védelmét találta nagyon gyengének a független biztonsági kutatócég, a 66 darabos mintán csupán kártevők tesztelése százalékos felismerési arányt ért el a termék. Érdekes módon akkor a védelem kategóriában mégis 3 pontot szerzett a lehetséges 6-ból. A másik nagy ismert független vírustesztelő labor, a Virus Bulletin utoljára augusztusban vizsgálta  Windows 7-en a Security Essentials teljesítményéta Microsoft szoftvere át is ment a teszten, megkapta a VB minősítést, mint ahogy minden eddigi alkalommal, amikor szerepelt kártevők tesztelése tesztekben.

  férgek ellen felnőttek számára