Fonálférgek

Laboratóriumok férgekhez, A bélférgesség tünetei

Tartalom

  Pokolbeli férgeket fedeztek fel a Föld mélyében Pesthy Gábor A most talált fonálférgek az eddig ismert legmélyebben előforduló soksejtű laboratóriumok férgekhez.

  laboratóriumok férgekhez pinworm kerekesférgek lamblia, mint kezelni

  Már viszonylag régóta ismert, hogy a laboratóriumok férgekhez több kilométeres mélységben is vannak élőlények, úgynevezett extremofil szélsőséges körülmények élő baktériumok. Többsejtű élőlényekre azonban sosem bukkantak eddig ilyen mélységekben. A most megtalált négy fonálféreg közül talán a legkülönösebb az az új faj, amelyre Gaetan Borgonie, a belgiumi Genti Egyetem  féregspecialistája bukkant 1,3 kilométeres mélységben a dél-afrikai Beatrix-bányában.

  élősködők az emberben

  Az alig 0,5 milliméteres fonálféregnek a Mefisztó-féreg Halicephalobus mephisto nevet adták. Az új felfedezésről a Nature legújabb száma tudósít.

  olcsó és hatékony tabletták férgektől férgek számára

  Mefisztó-féreg közelről Azért, hogy kizárják annak a valószínűségét, hogy a férgek esetleg a munkásokkal kerültek a mélybe, a kutatók hosszadalmas tesztsorozatokat végeztek. Megállapították, hogy a fonálférgek több ezer éves vízben élnek. Borgonie elképzelhetőnek tartja, hogy a férgek ősei valaha a felszínen éltek.

  Strongyloidosis tojások

  A nemzedékek folyamán azután egyre lejjebb hatoltak, miközben követték táplálékukat, a különféle baktériumokat. A fonálférgek laboratóriumok férgekhez nem igényelnek oxigént az életben maradásukhoz.

  meregtelenites kulso jelei férgek a férgek éjjel látják

  Mélységi elterjedésük egyetlen korlátja a hőmérséklet-emelkedés lehet. Laboratóriumi tenyészetekben a H.

  laboratóriumok férgekhez

  A féreg felfedezése azért is rendkívüli, mert arra utal, hogy élhető környezet esetleg létezhet más bolygók, például a Mars mélyén is.