Disznóvágás, vadászat: így védekezhet a trichinellózis ellen

Trichinella fagyasztva

Tartalom

  Megfelelő higiéniával és célzott állatorvosi vizsgálattal védekezhetünk a trichinellózis ellen null Megfelelő higiéniával és célzott állatorvosi vizsgálattal védekezhetünk a trichinellózis ellen Megfelelő higiéniával és célzott állatorvosi vizsgálattal védekezhetünk a trichinellózis ellen A sertések és vaddisznók házi körülmények között történő feldolgozása azonban veszélyeket is rejthet, amelyekre érdemes odafigyelnünk az egészségünk megóvása érdekében.

  trichinella fagyasztva

  E veszélyek egyike a trichinellózis izomférgességamellyel kapcsolatban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

  A Trichinella spiralis a házi és vadon élő sertéseket egyaránt megbetegítő parazita, amely a fertőzött trichinella fagyasztva nyers vagy nem megfelelően hőkezelt húsának pl.

  • Veszélyes élősködővel fertőzött vaddisznóra bukkantak Baranyában | BAMA
  • Férgek, amelyek az emberek korábban voltak
  • Paraziták kezelése
  • Teniosis etiológia patogenezis
  • Pinworm worms gyógyszer

  Az élősködőről, valamint az általa terjesztett betegségről honlapunk ezen cikkében olvashatnak további részleteket. Magyarországon az utóbbi években ritkán fordult elő a betegség.

  Trichinella autoinvasion

  A fokozott odafigyelés azonban továbbra is indokolt: Fontos tudni, hogy a közfogyasztásra szánt házi sertések és vaddisznók húsvizsgálata során a vágóhidakon trichinella fagyasztva a vadfeldolgozókban a hatósági állatorvosok trichinella-vizsgálat céljára minden állati testből mintát vesznek. Ezekből a létesítményekből kizárólag trichinella-negatív eredményű hús kerülhet ki.

  trichinella fagyasztva

  A házi sertésvágások, valamint a vaddisznók otthoni, magáncélú feldolgozása során a trichinella-vizsgálat elvégeztetése csak ajánlott, mely trichinella fagyasztva kockázatot hordoz magában. Aki biztos akar lenni afelől, hogy a levágott sertés vagy a kilőtt vaddisznó izomféreggel nem fertőzött, kérheti méregtelenítés után trichinella-vizsgálat elvégzését. A parazita csak nyers vagy nem megfelelően hőkezelt húsok fogyasztásakor jelent veszélyt, mivel alapos sütés, főzés pl.

  férgek tüneteik és kezelésük

  Gondoljunk erre akkor is, amikor nyers húst kóstolgatunk, például a hurka vagy a kolbász ízesítésénél! A legfontosabb, hogy otthon is csak egészséges állatot szabad levágni, feldolgozni.

  melyet titkos féreg foga rag

  Kérjük az állattartókat, hogy a trichinellózis és más járványos állatbetegségek terjedésének megakadályozása érdekében továbbra is fordítsanak kiemelt figyelmet az alapvető járványvédelmi és higiéniai intézkedések betartására, például a rágcsálómentes környezet fenntartására. Kapcsolódó anyagok:.

  trichinella fagyasztva